Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Somon Tarifleri > Somon Dilim

Havyarlı, Mantarlı ve Kuşkonmaz Soslu Somon

6 kişilik

Malzemesi

  • 1 kg taze kuşkonmaz
  • 10 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1-1/2 fincan koyu krema
  • 30 g havyar
  • 30 g somon yumurtası
  • 30 g küçük küpler şeklinde kesilmiş siyah mantar
  • 6 porsiyon Somon (her porsiyon için 50 ila 75 gr ağırlığında 3 dilim)
  • 6 adet domates (süslemede kullanılmak üzere)

Hazırlanması

Kuşkonmazları yıkayın ve uç kısımlarını kesip çıkarın. Sonra ortadan ikiye bölün ve sap kısımlarını ayırarak, diğer bölümlerini kaynar suda haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bir blender vasıtasıyla tereyağının yarısını da içine katarak püre haline getirin. Ayırdığınız sap kısımlarını küçük parçalar halinde kesin ve 20 dakika kadar krema ile birlikte pişirin, daha sonra ince bir süzgeçten geçirin. Bu karışımı, daha önce hazırlamış olduğunuz püreyle karıştırın ve kaynama sıcaklığında ısıtın. Somon parçalarına tuz ve karabiber sürün. Tereyağının bir kısmını, çelik tabanlı bir tavada kızdırın. Kahverengileşmeye başladığında, somon parçalarını içine katarak, her iki tarafinı da pembeleştirin. Ocağın altını kısarak, biraz daha pişmesini sağlayın.

Havyarın, somon yumurtalarının ve mantarların yarısını sosla karıştırın. Daha sonra sosu tabaklara bölüştürerek, üzerine somon balıklarını yerleştirin. Her parçanın üzerini havyar, somon yumurtası ye mantarlarla süsleyin. Gül şeklinde kestiğiniz domatesleri, tabağın içerisine iki somon parçasının arasına gelecek şekilde yerleştirin.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın